Esseline Keeven Painter

Over Esseline

Na het Grafisch Lyceum in Rotterdam te hebben afgerond, vervolgde Esseline haar studie in Eindhoven aan de Design Academy. Ze was het beste in het vak Kleur en het bedenken van concepten. In 2006 rondde zij haar opleiding af met een tweetal eindprojecten. Enerzijds een nieuw concept voor een educatief kinderboek en anderzijds een animatiefilm over genetische manipulatie.

 

Esseline ging vervolgens aan de slag als designer, kunstenaar en docent. In 2008 verhuisde zij naar Utrecht waar zij de docentenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten succesvol afrondde.

 

In 2011 keerde ze terug naar de omgeving van haar roots: Rotterdam. Naast haar activiteiten als designer en kunstenaar werkt ze als docent voor het Hout- en Meubileringscollege.

 

Esseline maakt graag gebruik van verschillende materialen en technieken bij haar schilderijen.

Op veel schilderijen is een mix gebruikt van Gouache, Acryl, Inkt en Zwaartekracht. Ze werkt vaak

met schilders messen zodat haar handschrift grof en puur is. Ze staat altijd open voor een

nieuw experiment, bijvoorbeeld vreemde materiaal combinaties.

 

Tijdens het schilderen zijn muziek en compositie erg belangrijk. Ze laat zich inspireren door diversen soorten muziek zoals: Vive la fete, Tchaikovsky, Erik Satie, Arctic Monkeys, muziek uit de film “La Double Vie de Véronique”, Nirvana, Rage Against The Machine, Spinvis, Cinematic Orchestra, Fatboy Slim, Black Keys, Royal Blood en nog veel meer. Tijdens een optreden van de band:

Ein Zwei Orchestra heeft ze op het podium het grote schilderij: Hundertwasser gemaakt. 

 

De compositie is veelal een uiting van de stemming die de muziek bij haar opwekt. Om die reden is bij veel schilderijen ook vermeld welke muziek ze luisterde tijdens het maken ervan. Ze gaat daarna nog kritisch door met de kleuren compositie zodat deze perfect is. Niets is toeval.

 

Haar laatste werken zijn portretten. Deze gaan over verschillende huidskleuren. In Nederland zijn er veel soorten huidskleuren. In de toekomst zullen er alleen mengelmoesjes zijn. Nederland is een multicultureel land, we inspireren en leren van elkaars eten, muziek en gebruiken.